Scandic. Skandynawski powiew natury

A gdyby tak zrównoważony rozwój był integralną częścią naszego codziennego operacyjnego działania hotelu. A gdyby tak każdy pracownik niezależnie od zajmowanego stanowiska czy doświadczenia rozumiał dlaczego jego pracodawcy i współpracownicy dokonują ekologicznych wyborów? A gdyby…

Technologie w walce z katastrofą klimatyczną

Często myślę, że do zmiany systemowej, prócz zrozumienia wagi naszych indywidualnych wyborów, prócz potrzeby przeobrażeń politycznych i ekonomicznych, prócz społecznej transformacji – potrzeba nam nowych przełomowych odkryć naukowych. Te natomiast umożliwią rozwój technologii, które mogą…

Hotelowy tydzień Ziemi 2021 okiem Green Officera Hotelarza

Dzień Ziemi, obchodzony 22kwietnia to idealny moment, by mówić o przyrodzie, o możliwościach, o naszych działaniach, o Planecie. Dlatego razem z inspektorem hotelowym Karolem Weberem postanowiliśmy zorganizować akcję dla naszej branży. I choć moment dla…

Pomysły na Dzień Ziemi w hotelu

Pomimo pandemicznego lockdownu rok 2021 jest pierwszym, w którym zjednoczony świat hotelarski dołączył się wspólnie do akcji Dni Ziemi. Cieszę się, że razem z inspektorem hotelowym Karolem Weberem mogę być inicjatorką wydarzenia #hotelowytydzieńZiemi2021. DZIEŃ ZIEMI…

O etycznym hotelarstwie, czyli jakich jajek używa Twój hotel?

Polacy coraz częściej zwracają uwagę na to skąd pochodzą jajka. Ma to wpływ na ich wybory i są w stanie zapłacić wyższą cenę za jajka z ferm zapewniających kurom lepsze warunki. Wiele hoteli rezygnuje z używania jaj z chowu klatkowego.

Czy kobiety mogą uratować świat przed katastrofą klimatyczną?

Zmiana klimatu, wymieranie gatunków, utrata bioróżnorodności, zwiększająca się ilość odpadów – to tylko niektóre ze zmian, bardziej zauważanych przez kobiety niż przez mężczyzn. Jak podawane jest w raportach z różnych badań, płeć piękna częściej stwierdza,…